Krämig räkgryta

Krämig räkgryta

Oceanstores egna gryta på färska räkor, perfekt för sensommarmiddagen.

Ingredienser:

  • 500 g räkor, skalade och rensade
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 400 g krossade tomater
  • 200 ml kokosmjölk
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chilliflakes
  • Saft från 1 lime
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander eller persilja för garnering
  • Nybakat bröd att doppa med

Tillagning:

  1. Hetta upp lite olja i en stor kastrull eller gryta på medelhög värme.
  2. Tillsätt lök och vitlök, och sautera i några minuter tills löken är mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt de tärnade paprikorna och fortsätt sautera i ytterligare några minuter tills de är lite mjuka.
  4. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, paprikapulver, spiskummin och chiliflakes (om du vill ha lite hetta). Rör om väl och låt grytan sjuda i cirka 10 minuter för att låta smakerna kombinera sig.
  5. Lägg i räkorna och pressa i saften från lime. Koka i ytterligare 3-4 minuter tills räkorna är genomstekta och rosa.
  6. Smaka av grytan med salt och peppar efter behov.
  7. Servera den krämiga räkgrytan varm, garnerad med färsk koriander eller persilja.