Oceanstores egna gryta på färska räkor, perfekt för sensommarmiddagen.
Ingredienser:
- 500 g räkor, skalade och rensade
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 gul paprika, tärnad
- 400 g krossade tomater
- 200 ml kokosmjölk
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk chilliflakes
- Saft från 1 lime
- Salt och peppar efter smak
- Färsk koriander eller persilja för garnering
- Nybakat bröd att doppa med
Tillagning:
- Hetta upp lite olja i en stor kastrull eller gryta på medelhög värme.
- Tillsätt lök och vitlök, och sautera i några minuter tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt de tärnade paprikorna och fortsätt sautera i ytterligare några minuter tills de är lite mjuka.
- Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, paprikapulver, spiskummin och chiliflakes (om du vill ha lite hetta). Rör om väl och låt grytan sjuda i cirka 10 minuter för att låta smakerna kombinera sig.
- Lägg i räkorna och pressa i saften från lime. Koka i ytterligare 3-4 minuter tills räkorna är genomstekta och rosa.
- Smaka av grytan med salt och peppar efter behov.
- Servera den krämiga räkgrytan varm, garnerad med färsk koriander eller persilja.